Levande halvdöda poeters sälskap..
Men ändå ett hopp om veckosluten och romatiken
av Urban H Tson

Köpte böcker åt mig själv,
försöker bliva märkvärdigt intellektuell,
blev endast fullständigt medveten om hemstaden.

Nu, tillbaka till staden med klar älv,
där vi ska vara lyckliga vareviga kväll,
men ändå patetisk som en i raden.

Men ändå finns det hopp hoppas jag,
fagra kvinnor som skiter,
vi kan drömma om vi vill.

Släpp ändå det där med nya tag,
hoppas inte nämnvärt på några inviter.
Tack gode gud,att jag är imbecill.

Jag vill ha nåt enkelt och inte för sent,
inte bara hat och smärta.
Nåt vi aldrig kommer hitta.

Talar kristligt rent,
men vart förvann mitt hjärta.
Varför blev jag en obotlig fitta.


En fitta , En fitta,
varken glad eller snäll,
förutom då det nalkas veckoslut.
Då voro herrn en söt karamell,
Se och njut,
Kom och titta.


Merry Fucking Christmas

I morgon drar jag till skogarna för att fira Jesusbarnets födelse. Det var starkt gjort av Maria att ligga i ett frostskadat stall i det pittoreska samhället Betlehem, och pressa ut en son som senare skulle växa upp till en hippie i nattlinne. Stackars mor, att få se sin son gå ner sig och dö en rock n roll- död hängandes på ett kors. Ja, det är inte lätt...

Efter jul blir det nya krafttag kring den utlovade galan. Jag ska bara vara glöggberusad först. Och äta prinskorv och bli besviken på klapparna och kasta knäck på barnen som får mer klappar än mig och bygga snövaginor och längta tillbaka tll Agnetas nyårskarameller. Sedan är jag tillbaka som en ny människa. Eller samma gamla överdimensionerade åbäke..

GOD JUL, era storhelgsfyllerister!


Vad man kallar gerillamarknadsföring..

Den där galan får fan vänta. Dels för att ni läsare är sämre än en armlös pingpongspelare på att rösta. Dels för att jag är mer upptagen än en verkstadsarbetande tomtenisse i dessa tider. Och appropå tomten, så bjuder jag istället på ett videoklipp från mitt tredje officiella framträdande som tomtefar. De två första framträdandena var bättre, för då blev jag nämligen avlönad med en hela rom för besväret. För som vi alla vet, uppskattar ju tomten de starka dropparna å det grövsta.

I detta framträdande fick jag inget betalt, men det var ändå en bra förberedelse för hur det är att vara tomte i de stora salongerna. Inte något litet intimt familjefirande framför Benjamin Syrsa, här inte. Dock är mina känslor kluvna inför att exploatera tomten med kommersiella syften i baktanke. Från början var tomten en fin människa, med lite ärligt handtäljda gunghästar att ge till de verkligt snälla barnen. Som ni kan se har nu även tomten drabbats av den moderna tidens konsumtionssamhälle. Han har blivit som alla vi andra stackare. Tomtefar har sålt sig som en hora:Jag är en idiot-The end

Jag är en idiot, sjunger Thåström. Det sjunger jag med. Det slår ständigt slint och hjärnan leds in i tankebanor av förbjudna tankar. Kanske borde man dräpa någon, kanske borde man bedriva systematiskt tidelag, skriker hjärnan från sitt understimulerade skallben.

Men vad fan, det är väl bara rastlöshet och nervskador. Kanske är det att dricka starköl i ensamhet, kanske är det övertolkning av lyrics, kanske endast saknad. Men vem vill leka Freud, när allt  är ett kräftsjärtsspadsstinkande underliv ändå?! Visst hade man kunna önskat något annat av det här gråa, men man ska fan inte klaga när det finns korv och bröd i kylen. Med extratillbehör, såsom rostad lök.
 
Ja, fyfan, tänk på Afrika och allt det där. Perspektiv är vad som gäller i denna missbildade silverfisk, vi kallar fredagkväll. Nej, känn ingen sorg, systrar och bröder, snart blir det måndag, och ni får leka viktiga med framtidsmål och kontor och radhus och helgrakning av vaginor och hundar och sluta röka och missionärstrygghet och a-kassor och billig whiskey och vardagsrasism, igen. Så lugn, förfan. Du kommer få diskutera styv kuling från väst igen, när Tone glider in halv elva på måndag. Allt ska bli bra, medmänniska. Allt ska bli bra!

NU är det jul igen, och allt det där.  Tomten är full. Det är vi alla, på mer eller mindre obscent vis. Det är viktigt att tänka på. Fylla och livet. Eller bådadera går väl handihand för att leva i symbios. Annars hade vi aldrig klarat det. Och inte utan Thåström. Det är en treenighet det, tamejfan. Livet, fylla och Thåström. A tripod!

Så, era rödbetssallater! Ni får ingen disposition, eftersom ni inte röstar! Jag kan ju för fan inte arrangera en gala på fem kommentarer.  Så rösta då för fan, herr/fru Svensson af Idolfinal! Annars får jag ju hitta på det själv, med hjälp av livet, alkohol,och Thåström... Det brukar sällan sluta väl. Aldrig väl.

Men rösta, fyfan. Det är inget jag bara svamlar om, utan jag gillar lite substans i det patetiska livet. Livet, haha.

Tre på natten- edition....
...JAG HAR SKURIT AV MIN TUNGA, NI SKULLE ÄNDÅ INTE FÖRSTÅ...
Jag har ingen kärlekssång till nån...

Kunde inte sagt det bättre själv, Jocke. Det kan ju i och för sig ingen, men ändå...

Förresten fyller min blogg 100 inlägg. Inte särskilt produktivt, om man tänker på tidsrymden som den funnits. Men ändå.. Vi firar med en storslagen gala i nästa inlägg. Så nu måste ni nominera/rösta på ert favoritinlägg genom tiderna! Just det här inlägget som vinnare, står just nu i 998 gånger pengarna hos Spel & dobbel AB. Det går även bra att nomiera bästa metafor, sämsta meningsuppbyggnad, snyggast kroppsdel, urbananas efterträdare, trognast fan, slampigaste groupie... Ja, kategorierna är upp till er.

VOTE! JA, NI KAN..

RSS 2.0