Nostalgi

Kolla in vår grymma film som jag och mina härliga grabbar gjorde för ett par år sedan. Varning för starka scener!!

free marshall zed.......

Allitteration...

Skola är kul
Tänkte lägga ut min, Issas och Mickans allitterationsberättelse som vi gjorde i skolan. För Er som inte är lika bildade som oss akademiker (haha) är det i princip en historia där alla ord börjar på samma bokstav. Njut:

image22Polaren Per poppade piller på plattan. Pillren påverkade potensen positivt. Per påträffade proggpunkaren Petra. Petra pillade pung på Per. Petra presterade perfekt. Personer på plattan pekade på paret. Polisen passerade platsen. Påstridigt påkallade polisen piképatrull. -Pågående parning på plattan, pustade polisen Pål. Pistolen pangade. Paret pinades. Pers praktpenis pyste. Pinsamt!!

Skola går bra
Vi fick tillbaka denna berättelsen idag och responsen från läraren var mycket bra. För övrigt flyter universitetandet på oroväckande smärtfritt. Fick nämligen mitt första VG idag, på nyhetsartikeln jag lämnade in förra veckan. HELL YEAH!! Dessutom fick vi lyssna på Winnerbäck i skolan idag. Det är aldrig fel. Nyponbuskar, nyponbuskar så trevligt det var....
 Imorgon bär det återigen av till Åmål för påsklov. Ska bli skönt att få softa en aning. Visserligen är det tre inlämningsuppgifter som ska göras, men det knåpar jag ihop. Just nu känns livet fantasktiskt lätt, helt jävla rätt, men som den realist jag är, vänder väl skiten på något sätt.....

image21

...KOMPIS, DET GÅR BRA NU...


 


Ja e en gammal trubadur...

Visa fittan, så får du....
Denna helg blev det endast en fylleridag. I fredags kom nämligen syrran och syskonbarn upp till Karlstad och det vankades bio. Det var första gången jag var på bio på flera år. Är nämligen inget stort fan av biografupplevesen. För det fimage18örsta kostar en hink popcorn sin vikt i guld, för det andra måste man tänka på hur man beter sig. När jag ser på film vill jag kunna prassla, kommentera och klia mig på pungen så mycket jag vill. Så nej, film är inte bäst på bio. I alla fall kollade vi på Iskariot med Gurra Skarsgård. Den var ganska bra, men hade lite väl tunn handling. Tre fåtöljer får den av mig. Kvällen fortsatte med två bandykorvar med tillhörande mosbricka hemma hos mig. På natten kom Gson, Edén och Simon. Som de buspojkar de är, staplade de sex cyklar lutade mot min ytterdörr. Så då fick jag kliva upp ur sängen och ryta ifrån lite. Men när jag mutat pojkarna med en påse popcorn kunde jag åter krypa ner i halmen.

50 bast
På lördagen kom syrran och hämtade hem mig till Åmål. Det vankades nämligen 50-årsfest för min moster Gudrun. Där bjöds det på pitabröd med diverse fyllning. Kvällen fortsatte med ett musikquiz. Jag stod naturligtvis högst upp på prispallen när poängen hade räknats. När min alkoholhatande mormor blivit hämtad av Färdtjänst kunde festen dra igång på allvar. Kvällen till ära hade det hyrts in två trubadurer. De spelade allt från Johny Cash till Panta Mera-låten. När de spelat i några timmar fick den som ville, sjunga en låt i mikrofonen. Som den fylle-uppmärksamhetstörstande grabb man är, tog jag naturligtvis chansen. Det blev Sonja och Siv med Cornelis, som jag sjöng. Mina fem minuter i rampljuset, blev snabbt till 20 minuter. Kicken av att stå på scen, gjorde att jag hann med ytterligare några gamla Cornelis-dängor. Det var fantastiskt kul. Artistlivet skulle nog vara något för mig, jag menar vem skulle inte vilja åka turnebuss och supa sig redlös varje dag?!
När feststämningen började avta åkte jag och Jimmy iväg för lite klassiskt nattsudd hemma hos honom och syrran. Där förtärdes mängder av kvarglömd whiskey. När min kropp började förstå att den hade en platta öl, whiskey och Jäger i blodomloppet ville inte ögonen vara öppna längre.

Ständigt denna Wallander
Nu är jag tillbaka i Kalle och tittar på en Wallanderfilm som Tv4 redan har visat femtielva gånger. Men men, det går ju för sig när coolingen Ola Rapace är med. Han får man för övrigt se imorgon igen. Då är det Anna Pihl, den danska polisserien. Jag är kär i Anna Pihl.....
image20

...JAG HAR EN GAMMAL MOSTER...

Men fläsk, d e gött d...

Annat än pizza...
Så blev det alltså en långweekend i Åmål. Mamma kom upp till Karlstad på onsdagen och jag agerade städledare. Hon gjorde min ruttna lya till ett glänsande palats. Sedan rullade mors lilla Toyota mot Dalslands marker. Jag fick min vilja igenom när det bjöds på korvstroganoff med en liten semla till efterrätt. Kvällen fortsatte med åtskilliga koppar av " det svarta guldet", lite ostbågar och påskmust. Jag hann även med att vara kulturell när jag läste en deckare av tennisoraklet Björn Hellberg. På torsdagen fortsatte husmanskostpartyt med bruna bönor och fläsk. Hälsade även på min syster och min guddotter. Men på fredagen började det suga i öltarmen så det fick bli en helgtur in till Jonte.

Ali Anka
Hos Jonte fick det bli lite Fifa 08. Hade ett sånt oförklarligt sug efter att spela tv-spel. Sedan bar det av till det berömda bolaget. Där inhandlades det pilsner och dylikt. Efter inköpen gick vi till Alsins nya lägenhet. Otroligt mycket designerkänsla över den! Man skulle kunna tro att min polare Room service-Jonnie varit där och mekat. =)
Där satt jag, Jonte, Ali, Kihlander och Marie, och sög i oss livets drycker. Den sistnämda i sällskapet är den minst allmänbildade person jag känner, och hon är inte ens blond. Ett exempel på kvinnans okunskap kom även denna kväll:

                        image16                                              
                                                                    
-Vad heter Danmarks huvudstad?

-E inte det Köping?!!


Compagniet-det världsberömda innestället
Vid halv tolv-snåret bar det av till HC. Det var en kompis som varit med och arrangerat en rockafton med lokala band denna kväll. När grabbarna i Aint life Grand spelat en stund bestämde jag mig för att vara med i bandet. Så jag hoppade upp på scenen och rockade loss lite. Tilltaget var dock inte alltför populärt bland vakterna, och herr Turesson åkte därmed ut från innestället. Jag stod utanför tills det stängde och färdades hem till Jonte i sedvanlig Sahar-taxi. 

Stinkande pensionärer
På lördagen var jag tvungen att stiga upp i ottan vid 10.30. Anledningen var att jag skulle lyssna på någon gammal fängelsechef, så att jag kan skriva ett skolarbete. Bakfull som ett ägg kliver jag in på församlingshemmet i Åmål. Där möts man av en vidrig stank. Kärringparfymen ligger som ett skikt i lokalen. Inte precis vad man önskar sig på bakfyllan. Jag lyckades i alla fall lida mig igenom föredraget utan att strypa någon överparfymerad hagga. Befriad kom jag ut från församlingshemmet och gick för att kolla på lite live-fotboll. Där var allt som vanligt. David sprang som vanligt i perfekta djupledslöpningar, gjorde som vanligt ett par mål och hann som vanligt med ett rött kort, efter att ha gett fingret till linjedomaren.
Kall som en isglass, stel som en pinne, blev man av att kolla på fotboll. Så jag åkte tillbaka till Jonte för att få i mig lite värmande drycker. Det gjorde gott för både kropp och själ. Senare på kvällen bar det av till "Körv-ätarn" på förfest. Där var det mycket känt folk som var kul att återse. Även denna heldag avslutades på innestället HC. Där påträffades ännu mer känt folk, som jag minglade friskt med. På natten hann jag även med en liten efterfest hos syrran. Trevligt och klassiskt! Lite oldschool så att säga..

Back to the Sunshine-town
Nu är man tillbaka i Karlstad och vardagen har kommit åter. Var trevligt att träffa mina klasskamrater igen. Sitta och "ko-ko:a"(intern-joke)  med Issa och "Snutbarnet". Även trevligt att softa med en kopp kaffe i Gläntan. Jag är fan så nöjd att jag började plugga. Det är ett fantastiskt liv! Lite fattigt, men jag är ganska van, är ju ungefär samma inkomst som när man gick på soc....=D

image17

...SÅ ÄR DET NÄMLIGEN INOM DET SOCIALA,KAN EJ DEN ENE, FÅR NÅN ANNAN BETALA.... 


ÅMÅL ULTRAS!!

Jag vill knarkaaa...
Nä det vill jag inte idag. Men imorgon drar jag hem till Åmål och då tänkte jag att ett litet citat från världens sämsta film passade. Mamma ska ändå hälsa på imorgon, så jag hakar på tillbaka. Känner att jag inte orkar sitta i mitt igengrodda råtthål på 36 kvadrat. Det är snart varning för Anticimex i min ruttna lägenhet. Har ju aldrig varit känd för att vara den pedanta typen, men vid någon punkt får även jag nog. Ska bli trevligt att få ta sig en klassisk Jalal-fylla på det berömda Compagniet till helgen. Även trevligt att träffa lite klassiska människor, dricka klassisk Sofiero och bli klassikst drängfull ( låter iofs som en vanlig lördag i Karlstad också men) . Min ömma moder ska även få bjuda mig på lite hederlig husmanskost, kravet för att komma hem är alltid bruna bönor med fläsk.

Den nya Janne Josefsson...
Idag har jag varit i skolan och lärt mig att skriva notiser. Tills nästa onsdag ska jag även ha lämnat in en hel nyhetsartikel. Så nu är man på gång att bli en riktig journalistslyna. Egentligen är ju journalister nästan lika vidriga som snutasen. Jag märker att dom försöker utbilda mig till att bli ett sånt där riktigt prakt-as som inte skriver objektivt utan bara lyssnar på ena sidan av historien, och vinklar saker. Men jag ska stå emot! Tänker inte bli någon hora till våra myndigheter. Det finns alltid två sidor av en historia. Annars får det fan vara! Oj vad politisk jag kände mig nu, lite stolt faktiskt. Men det verkar i alla fall bli en intressant kurs som vi läser just nu.  Det är ju som sagt kul att få ordbajsa lite, och alltid lär man sig väl nåt. Den som lever får se......

Füssball
Ikväll blir det Champions league-fotboll med lite tillhörande snacks. Skönt att det för en gångs skull är något bra på teven. Senaste tiden har det inte varit mycket vettigt att se på. Förresten, om någon från Radiotjänst läser detta, så ska jag se matchen hemma hos Jansson. För som ni redan vet, äger ju inte jag någon TV....=P

image15

....MAMA I`M COMING HOME.... 


2965...

Lill-Lördag o.s.v....
Nu har det skett så mycket nytt så jag vet inte riktigt var jag ska börja eller om jag ens kan hitta någon kronologi i helgens bravader. Fyllerikavalkaden inleddes i alla fall på onsdagen. Ett sexpack folköl och lite pokerspelande blev dagens förfest. Jag, Gson, Ede´n och Erika drog sedan till Royal Blue för lite öldrickande med diverse Bolticsupportrar. Sedan bar det av till Tingvalla isstadion för att stilla mitt vrålar-behov. Tyvärr vann Gripen denna kvalmatch men festandet fortsatte ändå. Som den onsdagstradition det börjar bli, drog vi vidare till Pitchers. I en orgie av öl,snakebites och flatlines, satt vi där och drack varandra glada. Kvällen skulle sedan fortsätta på Harrys, men p.g.a. lite tjafs så ville inte vakterna släppa in oss. Det fick bli Arena lounge istället. Där fortsatte orgien i alkoholförtäring. Kvällen blev inte alls som planerat men trevlig ändå.

På torsdagen åkte jag och Erika till centrum. Efter viss övertygelsetaktik från mig, stod det klart att vi skulle ut på studenttorsdag. Vi hade en urromantisk (haha)  Donken-dejt över varsin McFlurry. När vi intagit den delikata glassen blev det bolaget och buss tillbaka till Krp. Vid åttasnåret bar det av till Emelie på förferre. Efter sedvanligt mingel begav sig en bunt överförfriskade människor till Arena. Om krogkvällen finns inte mycket att berätta, då minnet återigen har svikit mig. Kvällen blev inte alls som planerat men trevlig ändå.

Vi dricker bara Kir...image14


På fredagen hade jag bestämt mig för att ta en vilodag så att kroppen kunde renas en aning. Men då ringde Gson och föreslog bortaresa till Kungälv. Efter en halvsekunds samvetskval och tvekande bestämde jag mig för att tacka ja. Det inhandlades åtskilliga mängder Kir och pilsner. Sedan begav sig bussen iväg utanför Karlstads gränser.  En mycket trevlig heldag ska gudarna veta. Övrig information är överflödig:
image12Kvällen blev inte alls som planerat men trevlig ändå.

Kent...
På lördagen skulle alla gamla vanliga suparvänner gå på konsert med ärkeäcklen Kent. Jag trodde att den senare delen av dagen skulle bli en ensam historia, att jag skulle få sitta själv innan Nöjes. Men mina goda vänner ville tydligen att jag till varje pris skulle få uppleva E-tuna sönernas obegripliga sånger. Så alla lade en slant för för att få med mig på konserten. Det visade sig bli ganska trevligt ändå. Även om jag inte uppskattar musiken så är det ju alltid trevligt med folkfest. Baren var även den öppen, så det gjorde upplevelsen än trevligare. Efter LLA bar det av till Nöjes för fortsatta äventyr. Där träffade man på en del kända ansikten. Men återigen blev promillehalten utav högre värde, så några roliga anekdoter kan jag inte bjuda på.  Kvällen blev inte alls som planerat men trevlig ändå..........image13

...O JA E FULL IGEN...

RSS 2.0